Warmtepomp

Duurzame energie | Warmtepomp

De warmtepomp is niet meer weg te denken als het om het verduurzamen van woningen of bedrijven gaat. Afhankelijk van de isolatie van de woning/bedrijf, het budget en mogelijkheden om in de grond te boren, zijn er verschillende opties. Lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming of convectoren, is bij een warmtepomp essentieel. Een warmtepomp kan in de zomer ook koelen.

Brongebonden warmtepomp

Bij een brongebonden warmtepomp wordt er een diepe bron geslagen. De warmte wordt uit de bron gehaald. Zo wordt het huis verwarmd en zorgt de warmtepomp voor warm tapwater. Dit type warmtepomp is, door het slaan van de bron, duurder dan een lucht-water warmtepomp. Het geeft wel een hoger rendement, omdat deze minder afhankelijk is van weersomstandigheden.

Hybride warmtepomp

Bij een Hybride warmtepomp blijft de cv-ketel hangen en deze wordt vaak toegepast bij woningen die redelijk geïsoleerd zijn. Als het buiten koud is en het te veel energie kost om de warmtepomp het huis te laten verwarmen, dan springt de cv-ketel bij. Met een buitentemperatuur van onder nul graden is een warmtepomp nog steeds zuiniger dan een cv-ketel. De cv-ketel verzorgt bij een hybride warmtepomp ook het warme tapwater.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en geeft deze af aan de lage temperatuurverwarming. Er zijn verschillende typen lucht-water warmtepompen toepasbaar en we kunnen u hierin goed adviseren.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Duurzaam - diensten